Bedrijfsinformatie

Bedrijfsinformatie

Besbo Automaterialen is een bedrijf dat in 1967 is opgericht. Het eerste filiaal werd geopend aan het Emmaplein in Den Bosch. Oorspronkelijk was Besbo een bedrijf dat gespecialiseerd was in het reviseren van koppelingen. Toen echter bleek dat er een enorme vraag was naar automaterialen is Besbo zijn assortiment gaan verbreden met een compleet pakket aan automaterialen gericht op particulier en garagebedrijf.

Het pand aan het Emmaplein bleek al snel te klein. Er volgde een verhuizing naar de Boksheuvelstraat op industrieterrein de Rietvelden. Snel daarop werd een tweede filiaal geopend aan de St. Josephstraat te Tilburg. Deze zaak is inmiddels gevestigd aan de Havendijk nabij de piushaven. Enkele jaren later volgde er een overname in Goirle en in mei 2001 heeft Besbo zijn vierde filiaal geopend in Rijen. Eind mei 2011 opent Besbo een nieuw filiaal in Den Bosch. Het pand in Rosmalen werd te klein. In Den Bosch is 200 vierkante meter extra beschikbaar om nog beter aan de vraag te kunnen voldoen. Ook biedt het pand betere parkeergelegenheid. Het pand is gevestigd aan de Graafseweg 354 in Den Bosch. Inmiddels is ook het filiaal in Rijen verhuisd naar een grotere locatie aan de Provinciƫnbaan 3.

Besbo is een onafhankelijk bedrijf en daardoor niet gebonden aan bepaalde automaterialenleveranciers in Nederland. Besbo werkt samen met onder andere Gates, Delphi, Nipparts, Bosal, Monroe en Mann Filter. Sinds 2007 is Besbo een samenwerking aangegaan met GroupAuto en kan Besbo bij al deze leveranciers terecht. Wij worden dan ook in totaal 7 keer per dag aangeleverd en dit is vrij uniek in Nederland. Hierdoor is de kans dan klanten bij ons misgrijpen ontzettend klein.

Afgelopen jaar zijn de filialen van Goirle en Tilburg (Piushaven) samengegaan naar ons nieuwe pand aan de J.F. Vlekkeweg 10-01 in Tilburg. Door de service naar zowel garagebedrijf als particulier is Besbo uitgegroeid tot een bedrijf met 3 filialen in Brabant en 30 medewerkers.